BAHR Energy Insight | Leterefusjonen – en ordning for fall?
Etter klage fra Bellona i 2016 og etterfølgende korrespondanse med norske myndigheter, vil ESA i løpet av 2018 avgjøre om leterefusjonsordningen* på norsk sokkel skal granskes. Denne saken har stor betydning både for myndighetene, næringen og finansinstitusjoner, og reiser en rekke interessante problemstillinger.
Program
Leterefusjonsordningen i bransjeperspektiv
Simon Sjøthun, SPM i Rystad Energy, innleder med betraktninger om leterefusjonsordningen og betydningen den har for oljenæringen.
Leterefusjonsordningen i juridisk perspektiv
BAHR-partnerne Jan B. Jansen og Helge Stemshaug, og professor og studiedekan ved juridisk fakultet UiO Erling Hjelmeng, vil dele sine respektive juridiske analyser av leterefusjonsordningen og statsstøttespørsmålet.
I etterkant av arrangementet er det sosial mingling med bevertning.
Det er begrenset antall plasser.
* Leterefusjonsordningen ble innført i 2005 for å øke konkurransen på sokkelen gjennom å likestille nye og eksisterende aktører. Ordningen gir rett på å få utbetalt 78 % av letekostnadene direkte til selskaper utenfor skatteposisjon, slik at selskapene ikke skal vente mange år på at store investeringer eventuelt kaster av seg for å kunne utnytte skatteverdien av letekostnadene.