Events

Arbeidsliv | Tydelighet, prestasjon og lagbygging i HR

  • May 6, 2024
  • 11:00 - 12:30
  • BAHR, Tjuvholmen allé 16, Oslo

De fleste virksomheter er avhengige av å ha medarbeidere som fungerer og presterer godt, både individuelt og sammen med andre. I seminaret vil partnerne i Arbeidslivsgruppen i BAHR sammen tre dyktige eksterne fagpersoner sette fokus på medarbeiderprestasjoner.

  • Yvonne Fosser: Toppleder innenfor HR og ledelse som mener det fokuseres for mye på dårlig ledelse og mener mye kan løses gjennom økt fokus på bedre medarbeiderskap.
  • Karoline Dyhre Breivang: HR-rådgiver i arbeidstakerorganisasjonen Delta, tidligere eliteserie- og landslagsspiller i håndball.
  • Knut Nystad: Leder av Team Aker Dæhlie og tidligere daglig leder i Stiftelsen VI, smøresjef på det norske skilandslaget og skitrener i USA.
  • Tarjei Thorkildsen, Margrethe Meder og Tor Olav Carlsen: Alle partnere i BAHR.

I seminaret vil bidragsyterne gi deltakerne innspill, råd og synspunkter som man kan bygge videre på i sin egen organisasjon for å få organisasjonen til å fungere godt.

Etter fagdelen (kl. 11.00 – 12.30) inviterer vi til tapas-lunsj og mingling.

Vi gleder oss og håper å se deg!

Les mer om foredragsholderne nedenfor påmeldingsdelen.

 

Meld deg på:

 

Mer om foredragsholderne:

Yvonne Fosser

Yvonne Fosser har lang erfaring som HR-direktør i ulike norske og internasjonale konsern, hvor hun har jobbet med komplekse omstillingsprosesser. I hennes tid som HR-direktør i Hewlett Packard Norge ble organisasjonen kåret til en av «Norges beste arbeidsplasser» og som HR-direktør i Innovasjon Norge ble selskapet kåret til «Norges mest attraktive arbeidsplass».

Yvonne startet og er CEO i konsulentselskapet Amesto People & Culture. Yvonnes visjon er å hjelpe så mange som mulig til å få det beste ut av arbeidslivet gjennom økt jobbengasjement. Idrett har alltid vært en viktig del av Yvonnes liv, og hun er mor til seiersgrossisten i orientering, Kasper Fosser.

Yvonne er utdannet siviløkonom og har masterkurs i arbeidsrett og Human Resource Management ved BI, samt praktisk pedagogisk utdanning ved Universitetet i Oslo.

Karoline Dyhre Breivang

Karoline er tidligere håndballspiller hvor størstedelen av klubbkarrieren var i Larvik HK. Hun spilte på det norske landslaget fra 2000 til 2014, og ble to ganger olympisk mester, verdensmester og fem ganger europamester. Med 305 landskamper var hun frem til 2021 håndballspilleren med flest landskamper og scoret 475 mål. Karoline ble tildelt prisen for årets lagspiller på Idrettsgallaen 2012, og Håndballstatuetten fra Norges Håndballforbund i 2019. I 2022 begynte hun som HR-rådgiver i Delta,  en arbeidstakerorganisasjon i YS.

Karoline har Master i Human Resource Management og Bachelor i forretningsjus, begge fra Handelshøyskolen BI, samt 1. og 2. avdeling av Masterstudiet i Rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Knut Nystad

Knut har mangeårig utdannelse og trenererfaring fra USA – hele 16 år – før han vendte hjem til oppgaver innen norsk idrett. I 1990 til 1994 studerte han økonomi og ledelse med hovedfokus på informasjonsteknologi ved University of Vermont i USA. UVM tilbød et scholarship på ski, men Knut deltok også i terrengløp og friidrett. I 1994 dro han videre til University of Denver hvor han jobbet som trener for det nyoppstartede langrennslaget, fortsatte sin utdanning innenfor økonomi og ledelse, og tok en MBA med fordypning i informasjonsteknologi. Han fortsatte som trener ved universitetet frem til 2006, og jobbet for det amerikanske skiforbundet under OL i Torino. I perioden 2006 – 2018 var Knut smøresjef for det norske langrennslandslaget. Etter dette var han med å etablere og var daglig leder for Stiftelsen VI. Stiftelsen jobber for å skape like muligheter innen idrett, utdanning og arbeidsliv for mennesker med funksjonsnedsettelse. Knut avslutter 1. mai som leder i Team Aker Dæhlie. Dette er det første private laget som konkurrerer på det høyeste nivået i Ski Classics og FIS-renn som inkluderer utøvere fra langløp, FIS/allround, para-langrenn, og yngre klasser. Satsingen bærer navnet Beyond og handler også om det å prestere utover å gå raskt i langrennssporet.

Margrethe Meder

Margrethe er anerkjent som en av landets ledende arbeidsrettsadvokater. Før hun kom til BAHR som partner i 2022, var hun tilknyttet NHO, hvor hun fra 2016 var avdelingsdirektør og leder for NHOs advokattjenester, et av de større arbeidsrettslige fagmiljøene i landet.

Margrethe har bred erfaring fra et vidt spekter av arbeidsrettslige problemstillinger. Hun bistår norske og internasjonale virksomheter med løpende rådgivning innen både individuell og kollektiv arbeidsrett. Hun har også har omfattende prosedyreerfaring og har prosedert en rekke prinsipielle arbeidsrettsspørsmål både for Høyesterett, hvor hun fikk møterett i 2017, og Arbeidsretten. Hun har videre publisert flere artikler og holder jevnlig foredrag inne arbeidsrettsfeltet.

Tor Olav Carlsen

Tor Olav begynte sin advokatkarriere i BAHR i 2009, og returnerte til firmaet i 2021 etter å ha vært henholdsvis konsernadvokat i Norsk Gjenvinning Norge AS og juridisk direktør i Arbeidsgiverforeningen Spekter. I 2022 ble Tor Olav utnevnt som BAHR-partner.

Tor Olav har omfattende erfaring fra nasjonale og internasjonale arbeidsrettslige problemstillinger. Dette inkluderer for eksempel rådgivning i tilknytning til «rightsizing» av organisasjoner, «arbeidsrett og M&A», virksomhetsoverdragelser, håndtering av arbeidstakere som ikke presterer, utvikling og revisjon av insentivordninger for ledelse og ansatte mv. Tor Olav har også erfaring fra kollektive lønnsforhandlinger og grensekryssende arbeidsrettslige problemstillinger. I tillegg har han de siste årene også fokusert på problemstillinger knyttet til arbeidsrett & bærekraft, inkludert ivaretakelse av internasjonale forpliktelser mv. Tor Olav har også publisert flere fagartikler innenfor arbeidsrettsfeltet og benyttes jevnlig som foredragsholder, både for (etter)utdanning av jurister og hos klienter.

Tor Olav har omfattende erfaring som prosessadvokat fra flere saker knyttet til individuelle og kollektive saker for henholdsvis de ordinære domstoler og Arbeidsretten.

Tarjei Thorkildsen

Tarjei har vært partner i BAHR siden 2003 og leder firmaets arbeidslivsgruppe. Tarjei arbeider innen hele det arbeidsrettslige området, både med kollektive og individuelle forhold samt pensjon, insentivstrukturer og offentlige ytelser. Han er anerkjent og ranket som en av landets fremste arbeidsrettadvokater.  Tarjei har gjennom årene bidratt i en rekke fagutvalg og lovutvalg, og vært forfatter og medforfatter av bøker innen sitt fagfelt. Han fikk møterett for Høyesterett i 1997. Tarjei er opptatt av å bidra til at nye generasjoner advokater trer frem på arenaen, samt å bygge morgendagens lag for BAHR på arbeidslivsområdet.

Loading video ...
close